Spēles, kas veidotas 48 stundas
Publicēts 17. februārī, 2009.
Global Game Jam ir pasākums, kura laikā entuziasti - spēļu izstrādātāji 48 stundu laikā mēģina izveidot spēli. Šis pasākums notiek paralēli dažādās pasaules malās. Vienkopus sanāk visas komandas un ķeras pie darba. Šogad 30. janvārī norisinājās pirmais šāda mēroga pasākums un tajā piedalījās simtiem komandas no visas pasaules.

 Spēles, kas tika izstrādātas šo 48 stundu laikā nepretendē uz gada skaistākās grafikas projektiem, taču tām visām ir unikālas gameplay idejas. Uz to arī galvenokārt tiek balstīts viss šis pasākums. Kā piemērus, no populārajām spēlēm, kas tapušas idejiski līdzīgā veidā var nosaukt - World of GooSporeAudiosurfCrayon physics deluxe un vēl daudzas citas. Pamatā, šajā laika posmā tiek izveidots spēles prototips - tās ideja un demo līmenis, kas veiksmes gadījumā vēlāk tiek attīstīts un izdots pārdošanai kā pastāvīgs projekts, kā jau iepriekš minētie piemēri.

Visas izstrādātās spēles varat atrast, lejupielādēt un uzspēlēt officiālajā - Global Game Jam 2009 -  pasākuma lapā.

Zemāk varat noskatīties nelielu video rullīti par pasākuma ideju. Diemžēl angliski.

 

Ja latviešu izstrādātāji grib būt pamanīti globālā mērogā vajadzētu ne tikai bīdīt savu sašļukušo un bezmērķīgo Indago, bet piedalīties turpmāk arī šāda tipa pasākumos. Dažkārt pietiek ar orģinālu ideju un kārtīgu devu entuziasma.

Vairāk raksti - http://speeles.com 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: