Milo ir sveiks un vesels
Publicēts 14. jūlijā, 2010.
Aptuveni pirms gada, E3 2009 ietvaros pasaule pirmo reizi tika iepazīstināta ar Kinect, ko tolaik vēl sauca par Project Natal. Toreiz uz Microsoft preses konferenci bija ieradies arī Pīters Molinjē, kurš sev līdzi bija paņēmis video klipu, kurā mēs pirmo reizi ieraudzījām virtuālo puiku Milo. Tā bija pēdējā reize, kad viņu redzējām, jo uz šī gada E3 Milo nebija atnācis. Paklīda runas, ka nabaga puika ir iebāzts skapī un darbs pie viņa esot beidzies, bet ātri vien tās ziņas tika apstiprinātas kā kļūdainas. Pītera vadītā komanda vēl joprojām aktīvi darbojās ap Milo un viņš šodien tika prezentēts TEDGlobal 2010 dalībniekiem.

Un ja iepriekšējie teikumi tev drīzāk asociējās ar nepiedienīgu apiešanos ar maziem zēniem nevis video spēļu izstrādi... nu, visticamāk, ka neesi vienīgais un tev nevajadzētu doties pieteikties vietējā policijas iecirknī. Tātad, Milo. Milo ir Molinjē mēģinājums radīt iespaidu, ka tavā televizorā dzīvo mazs zēns. Izmantojot Xbox 360 Kinect spēlētājs vai virtuālais pedofils kontaktējas ar Milo. Ar zēnu ir iespējams ne tikai sarunāties. Viņš atpazīst arī cilvēka sejas vaibstus un balss toņus, lai noteiktu, kā viņš jūtas. Protams, tas nav viss.

Ņemot vērā, ka ir pagājis jau vairāk kā gads kopš E3 2009, TEDGlobal 2010, protams, tika izrādīta uzlabota Milo versija. Šoreiz Molinjē kungs nebija atnesis tikai video klipu, šoreiz viņš auditorijas priekšā aicināja viņa palīgu, Dimitriju, lai tas kontaktētos ar Milo. Dimitrijs virtuālajam zēnam iemācīja, kā ar akmeņiem taisīt vardītes un palīdzēja viņam sakārtot istabu. Kad Milo izrādīja skumjas, Dimitrijs viņam uzlaboja garastāvokli. Tad demonstrētājs pateica, lai Milo saspiež gliemezi. Pēc nelielas kavēšanās, virtuālais puika to izdarīja (maita!). Ar šo slepkavību arī beidzās īsā Milo prezentācija.

Jāsaka, ka joprojām ir grūti pateikt, kas tieši būs Milo. Vai tā būs pastāvīga spēle vai arī kādas citas elements. Katrā ziņā, joprojām esmu ieintriģēts šajā mazajā, vientuļajā zēn... labi, es beigšu. Gaidīsim nākošo tikšanos ar Milo un Molinjē.

Parpublicēts no Levelup.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: