Latvijas Blogeru protests pret AKKA/LAA
Publicēts 18. martā, 2009.
Nolēmu pievienoties savu rakstubrāļu akcijai un arī izteikt savu sašutumu par AKKA/LAA rīcību. Kā zināms, šī organizācija, kura it kā sakās aizstāvam autoru tiesības, sāk aizliegt blogos ievietot Youtube video. Pašsaprotami, ka Latvijas blogeri ir sašutuši, jo tā vien liekas, ka Latvija būs pirmā valsts pasaulē, kurā tiks aizliegta šāda rīcība un drīz vien internets pie mums būs tikpat apgraizīts, kā Ķīnā.

Jaatvainojas, ka raksts nav par spēlēm, taču jutu nepieciešamību atbalstīt šo pasākumu, par cik tas skar arī šo lapu. Dīvaini liekas fakts, ka Youtube`ā ievietojot video, par tiem maksā Google, kas ir lapas īpašnieki, visas autortiesību izmaksas. Tālāk, Youtube atļauj šos video skatīties bez atlīdzības, kā arī ievietot savās mājaslapās embed veidā. 

Vēl interesantāk , ka daudzi mākslinieki, vai izdevēji, paši ievieto savus/savu izpildītāju video klipus iekš YouTube. Visā plašajā pasaulē, tai skaitā lielākajās pasaules valstīs no kurām nāk šie izdevēji un mākslinieki, ir atļauts ievietot savās mājaslapās šos YouTube video, taču te pēkšņi, maza banānu republika kļūst neticami apzinīga un iekasēs naudu priekš šiem pasaules slavenajiem mūziķiem, no katra blogera, kas izmantos YouTube video.

Un protams, atcerēsimies, ka pēc AKKA/LAA domām, YouTube Latvijā nav legāls, tāpēc neejiet tur vairs!

Tad nu lūk zemāk redzams video, kas kaut nedaudz pauž šo sašutumu. Protams, ka no YouTube! :) Ja arī tev ir blogs un arī tevi satrauc šis AKKA/LAA solis, ievieto šo video arī pie sevis.

 

no speeles.com


Komentāri (2)
NighttraiN: Idiotisks video.
Don't feed the trolls!
19/03/2009 11:08
internets: :D
15/10/2009 16:27
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: