Interneta pārlūks spēlē
Publicēts 18. februārī, 2009.
Šķiet, nu jau gandrīz visi ir pazīstami ar pārlūku spēlēm, taču cik daudzi ir pazīstami ar interneta pārlūkiem spēlēs? Cik bieži klātesošajiem spēlmaņiem ir bijusi nepieciešamība samazināt spēli, lai pārlūkotu kādu iziešanu, FAQ vai ko citu internetā? Tad nu beidzot iespēja - pārlūkot internetu nesamazinot spēli - ir pieejams ļoti plašam spēļu lokam, ne tikai dažām izredzētajām, kurām cītīgākie spēlētāji bija paspējuši uzrakstīt skriptus.

Kādu laiciņu atpakaļ klīda ziņas, ka World of Warcraft ir pieejams interneta pārlūks spēlē. Cilvēkiem, kas jau tā reti kad izslēdza spēli, tagad bija vēl mazāk iemeslu to darīt. Pirms tam tādas spēles kā Anarchy Online un pat Counter-Strike bija pieredzējušas šādu pluginu. 

Kompānija Xfire, kas ir pazīstama jau ar serveru meklēšanas programmu un vienotu spēļu sociālo tīklu, ir izveidojusi vēl vienu, manuprāt, ļoti daudzsološu un veiksmīgu uzlabojumu - Xfire interneta pārlūku spēlēm. Tā ir kā jauna iespēja jau esošajai Xfire programmai, kuru var lejupielādēt officiālajā Xfire mājas lapā

Viss būtu vienkārši lieliski, ja vien šis pārlūks praksē arī darbotos tik labi kā demonstrācijā. Problēma ir tā, ka pašlaik atbalstāmo spēļu skaits ir ļoti niecīgs un ir jāgaida, līdz tiks atļauts pārlūks nepieciešamajai spēlei. Vecākiem projektiem, ja vien pašlaik pārlūks nav ieslēdzams, visticamāk, ka tas nekad nebūs izdarāms. Tad ko iesākt?

xfire_gamesVienmēr ir iespēja nedaudz pačakarēties pa failiem, lai panāktu savu. Piemērams, šoreiz mans mērķis bija ieslēgt šo pārlūku spēlei - Age of Mythology: Titans
Tātad, ko es izdariju:
1) Devos uz direktoriju - C:\ProgramData\Xfire (tikai vistai. Priekš XP meklējiet Xfire instalācijas direktorijā). Sameklēju tur xfire_games.ini (noslēpts, ieslēdziet iespēju redzēt slēptos failus)
2) Atvēru šo failu ar notepad un vēlamajām spēlēm rindai:
InGameFlags pašā galā bez atstarpēm pievienoju tekstu -  |ENABLE_BROWSER
3) Pārstartēju Xfire, Palaidu spēli, spēles laikā nospiedu W + Scroll lock un vualā. Zemāk skrīnšots.

aomx-2009-01-05-18-14-51-53

Tiesa, šāda veida darbības var nokārt spēli. Gadijumā ja tā notiek, atgriezieties uz xfire_games.ini failu un noņemiet pievienoto komandu. Šāda .ini faila pārveidošana visbiežak var nokārt spēli tad ja tai nav daudzspēlētāju režīms vai arī tā ir tikai demo versija, jo Interneta pārlūks pieprasa atvērt portu uz internetu un šie porta nummuri katrai spēlei ir unikali.

Xfire solis pretīm universālam interneta pārlūkam spēlēs ir visnotaļ drosmīgs, un ja vien atbalstīto spēļu sarakstu censoņi visapkārt pasaulei varētu papildināt, tā izmantošanas iespējas pamatīgi varētu augt. Pašlaik, tas vairāk ir kā eksperimentāls softs, kas darbojas pārsvarā tikai uz jaunākajām spēlēm, bez nelielas failu pieregulēšanas.

 

P.S. Vislabāk lasīt iekš speeles.com


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: