Awomo - spēlē nenovelkot
Publicēts 17. martā, 2009.
Pie spēļu izdalītāju apvāršņa ir parādijies jauns vārds blakus tādiem monstriem kā Steam, FilePlanet, Xbox Live un citiem - Awomo. Taču šī virtuālā spēļu tirgotava atšķiras ar vienu nelielu niansi, kas varētu patikt visnepacietīgākajiem spēlmaņiem. Tā ļauj sākt spēlēt spēli, pirms tā vēl ir novilkta.

Tās tehnoloģija ir diezgan vienkārša - iegādājoties spēli, jums tiek dota iespēja novilkt pamata dzinēja failus, lai jau ķertos pie lietas, un spēles laikā fonā palēnām tiek novilkta atlikusī spēles daļa. Tas aptuveni izskatās tā: Nopērkot spēli iekš Steam, jums jāielādē vidēji 2-8Gb spēles faili, tad tā ir gatava spēlēšanai. Šajā gadijumā jūs lejupielādējat aptuveni 400-800Mb no spēles failiem un varat jau sākt spēlēt. Pārējos gigabaitus programma novilks kamēr jūs spēlēsiet.

Galvenais jautājums, vai tiešām ir tā vērts pārmesties uz jaunu zaļu kompāniju, kurā nav nedz pienācīgas kopienas, nedz saturs, tikai tādēļ, ka varat iegūt spēli par dažām stundām ātrāk? 

Taču savādāka situācija ir ar demo versijām šajā projektā. Jums nav jāielādē visa 1-2Gb lielā demo versija, lai palaižot jau pirmajās minūtēs saprastu, ka šī spēle nav priekš jums. Šādos gadijumos pāris minūšu ielāde varētu būt patiešam noderīga un laiku taupoša.

Kas attiecas uz limitētajiem internetiem, daudz nekas nemainīsies, pat ja kačāsiet 200mb demo versijas 1Gb vietā. 

Taču vairāk par to, kas ir tagad, interesanti ir šī pakalpojumu sniedzēja solījumi nākotnei. Spēļu īre, kā vecajās labajās kārtridžu dienās. Jums ir iespēja nepirkt spēli, taču par niecīgu naudas summu to iznomāt teiksim uz nedēļas nogali. Tādā veidā nebūs jāmaksā pilna summa par spēli, kuras iziešana var prasīt, teiksim, piecas stundas. 

Taču vēl iespaidīgāks ir nākamais solījums. Manuprāt, izcils solis pretīm nākotnes interneta komercijai. Jūs samaksājat mēneša abonenta maksu, un spēlējat jebkuru spēli no piedāvājuma klāsta. 

Pašlaik serviss ir beta stadijā. Tā pat reģistrējoties ir iespēja saņemt uzaicinājumu kļūt par testētāju - jums būs jākačā un jāspēlē piedāvātās spēles, un jāseko līdz, lai viss norit raiti un bez gļukiem.

Pašlaik, Awomo mājaslapā ir iespēja iemēģināt visu šo tehnoloģiju ar bezmaksas Tomb Raider: Legend. Kopumā, lai gan vēl daudz solījumi, un maz izdarītais, tomēr idejas nebūt nav sliktas. Smagākais varētu būt konkurēt ar skaļajiem vārdiem, kas jau pārvalda šo tīklu un beigu beigās vienkārši nogrimt aizmirstībā, ne tapēc, ka serviss būtu slikts, bet tapēc, ka cilvēki pietiekami nesadzirdēja vārdu pāri konkurentiem. Jācer, ka mārketings izdosies un spēlmaņus lutinās vēl viens labs serviss spēļu iegūšanai.

 

Vislabāk lasīt iekš speeles.com


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: